Nieuws - 19 mei 2020

Digital Asset Manager als onmisbaar fundament

Voor organisaties die veel marketingmaterialen en communicatiemiddelen maken is het essentieel en tegelijkertijd een uitdaging om de regie te houden op het gebied van communicatie. Zo ook voor een overheidsorganisatie als de provincie Overijssel, die sinds 2020 met Cordeo werken om hun communicatieproces naar een hoger niveau te tillen. Het omarmen van een DAM die de basis vormt van Cordeo als brand portal levert hen nu al veel waarde op.

Organisatiebrede oplossing

De werkdruk om binnen de organisatie content te creëren, deze te verspreiden en het beheer van alle (gemaakte) uitingen was structureel gezien enorm. De aansturing van de realisatie van een enorme hoeveelheid communicatiemiddelen werd eveneens als uitdaging gezien. De provincie Overijssel noemt Cordeo ‘een communicatie-oplossing voor de hele organisatie’. Eind januari 2020 is Cordeo uitgerold, een implementatieproces van iets meer dan drie maanden.

Implementatieproces

Er was al veel voorwerk op het gebied van rollen en rechten, metadatering en workflows gedaan. Er was een duidelijk doel en dat versnelt het proces van inrichting. Vanaf oktober 2019 is de provincie Overijssel daadwerkelijk gestart met het inrichten van het systeem voor wat betreft de eerste fase. Gelijktijdig aan dit proces is intern veel informatie verspreid met het oog op interne acceptatie. Het systeem kwam hierdoor niet uit de lucht vallen, iets waarvoor gewaakt moet worden.

Moment van livegang

Medio januari 2020 is Cordeo gelanceerd voor alle medewerkers binnen de organisatie. Het brand portal werd gelijk gebruikt en dat resulteerde in de eerste week al in de eerste creaties, waaronder visitekaartjes, posters en rolbanners. De eerste bestellingen waren ook binnen de eerste week deur uit. Cordeo werd direct omschreven als gebruiksvriendelijk en is intern snel omarmd. De eenvoud van de portal in combinatie met de werkzaamheden die vooraf zijn gedaan in het kader van interne acceptatie wierpen haar vruchten af.

Effect direct voelbaar

Cordeo wordt gebruikt als brand portal voor het gehele communicatieproces. De Digital Asset Manager is hierbij het centrale punt. De basis waar alle assets worden georganiseerd en beheerd. Vanuit hier kunnen communicatiemiddelen worden gedownload, gecreëerd en verspreid. Doordat de provincie Overijssel samen met Cordeo een route heeft uitgestippeld, ging de implementatie vloeiend. Nu al wordt tijdsbesparing en daarmee ook kostenbesparingen opgemerkt.

Benieuwd naar de klantcase?
Anne Wessels Marketing Manager
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Graag meer weten over onze brand manager?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com