Digital Asset Management (DAM)

Beheer van documenten, bestanden en media

Digital Asset Management (DAM) biedt een flexibele omgeving waarin jij en je collega’s veilig alle digitale bestanden, documenten en media kunnen opslaan en beheren. Alle content overzichtelijk opgeslagen in de cloud. Goed beveiligd en makkelijk vindbaar dankzij metagegevens,..

  • Een centrale locatie voor al je digitale bestanden, voor iedereen toegankelijk
  • Eenvoudig opslaan, beheren en terugvinden van je documenten en bestanden
  • Geen eindeloze zoektochten meer naar kwijtgeraakte bestanden
Meer over Digital Asset Management

Digital Asset Management systeem

Met een Digital Asset Manager (DAM) wordt jou en je communicatieteam veel tijd bespaard. Je beheert al je digitale assets. Van afbeeldingen, video’s en advertentiemateriaal voor je campagnes tot brochures en magazines, flyers, posters en meer. Een DAM-systeem vormt het fundament van je communicatie. Het levert jou en je collega’s zoveel op. En niet alleen gemak. Je ziet het terug in enorme tijdsbesparingen op.

Beheer je merk en huisstijl

Een Digital Asset Management systeem is een complete SaaS-oplossing. Dat betekent dat alles wat wordt opgeslagen in de cloud staat. Online dus. De voordelen hiervan? Ten alle tijden zijn je media, bestanden en huisstijlelementen makkelijk benaderbaar. Daarmee versoepel je het marketing- en publicatieproces. Met een DAM kan je organisatiebreed alle digitale elementen gemakkelijk. Beheren, doorzoeken, downloaden, online delen ofwel direct doorsturen naar de drukker.

Controle en overzicht met DAM

Doordat alle marcom-uitingen netjes georganiseerd, is er grip op de contentstroom. In de regel is er een hoofdbeheerder die inzicht heeft in nieuwe toevoegingen in de Digital Asset Manager. Neem als voorbeeld een brochure. Een communicatiemedewerker heeft een nieuwe uiting gemaakt in de studio van Cordeo. Dit is het creatiegedeelte waar de huisstijl altijd consistent wordt toegepast in elke uiting. Een hoofdverantwoordelijke dienst goedkeuring te geven. Pas dan kan de brochure worden opgeslagen. Later kan deze door elke gebruiker worden gedeeld, worden gedownload of naar de drukker worden gestuurd. Het contentitem wordt na goedkeuring automatisch toegevoegd aan de Digital Asset Management tool.

Content creatie

Alles wat gecreëerd wordt in de studio van Cordeo is altijd conform huisstijl. Eenmalig worden er templates klaargezet. Meestal door een vormgever, maar dit kun je ook zelf doen. Vervolgens kunnen alle collega’s, ook zonder grafische kennis, de beste marcom-materialen maken in weinig tijd. En dat zonder af te wijken van de huisstijl. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Find your assets quickly with meta descriptions in Digital Asset Management.

Dit is waarom DAM essentieel is

Media en documenten worden vaak opgeslagen in een online omgeving als One Drive of Google Drive, waarbij er een bepaalde mappenstructuur is. Eén waar vrijwel niemand zich aan houdt. Beelden verdwijnen in mapjes, in de inbox van je collega of media wordt vergeten op te slaan. Hoe je het ook went of keert, één centrale portal - Digital Asset Management - voor het volledige beheer is essentieel voor je organisatie. Efficiënt, enorm tijdsbesparend en overzichtelijk.

  • Overzichtelijk omgeving, toegankelijk voor iedereen
  • Digital assets 24/7 toegankelijk voor iedereen
  • Controle op content en verspreiding door workflows

Voor wie is een dam beschikbaar?

Iedereen in je organisatie, maar ook externe vormgevers of bv, fotografen kunnen toegang krijgen. Worden er beelden of documenten toegevoegd, dan kunnen er allerlei specificaties worden toegevoegd, zodat voor elke foto duidelijk is waarvoor deze wel of niet gebruikt mag worden.

Hoe richt je een Digital Asset Manager in?

Als organisatie bepaal je hoe de DAM wordt ingericht en wat bij jullie werkwijze past. Zo ook wie er toegang krijgen. Vooraf moet het contentcreatie- en publicatieproces goed uitgedacht worden. Naast de DAM zijn er meerdere tools voor een optimaal communicatieproces. Ontdek het hele brand portal.

Wat kun je verwachten na implementatie?

Na goede implementatie van een Digital Asset Manager is er bedrijfsbreed controle op de gehele contentstroom. Er is overzicht, gemakkelijk beheer en één centrale plek. De processen zijn voor iedereen duidelijk, ook voor nieuwe medewerkers. Er is geen ruimte voor twijfel of discussie. Bovenal wordt er veel tijd bespaard. Een winstgevende en duurzame basis voor en beheer en de creatie van al je marcom materialen.

Wil jij weten welke voordelen een DAM voor jouw organisatie biedt?
Heleen Klein Horsman Sales Manager
Gratis adviesgesprek
Vraag 'm aan
Neem contact op

Meer informatie over Digital Asset Management?

Heleen Klein Horsman Sales Manager

Bel mij

Laten we telefonisch sparren over de mogelijkheden.

+31 (0)64 826 7871

Mail mij

Wat wil je weten over digital asset management? Zet het op de mail.

heleen@cordeo.com