Toegankelijke pdf's maken en publiceren

Maak online documenten voor iedereen toegankelijk

Alle Nederlandse overheidsorganisaties zijn sinds 23 september 2020 verplicht om toegankelijke pdf's te publiceren voor mensen met een functiebeperking (WCAG richtlijnen). Voor veel organisaties is het omzetten van eerder gedeelde pdf's en het creëren van nieuwe gebruiksvriendelijke pdf's een uitdaging.

  • Met Cordeo kunnen documenten als toegankelijke pdf worden geëxporteerd
  • Bestaand materiaal omzetten helpen we je mee
  • Voldoe volledig aan de nieuwe regels rondom digitoegankelijkheid
Neem contact met ons op

Documenten digitoegankelijk en conform huisstijl

Met Cordeo kun je al langere tijd eenvoudig pdf's maken die digitoegankelijk zijn. Documenten worden volledig geautomatiseerd opgeslagen. Daarmee zijn ze direct klaar om omgezet te worden naar spraak of braille. Documentatie is daarmee screenreader proof. Zo ben je verzekerd dat je voldoet aan de nieuwe regels rondom WCAG, Web Content Accessibility Guidelines. Bovendien past alle documentatie die je met ons brand portal genereert altijd bij je huisstijl. Twee vliegen in één klap dus.

Een gebruiksvriendelijke website en documentatie die je aanbiedt is voor iedereen belangrijk. Het gaat hierbij niet enkel om mensen die een visuele beperking hebben. Denk ook aan doelgroepen die een alternatief toetsenbord gebruiken of niet met een muis kunnen werken. Naast het feit dat je voldoet aan de nieuwe richtlijnen rondom toegankelijke pdf's, biedt het je als organisatie ook veel voordelen:

Snelheid

Met Cordeo sla je pdf's op die automatisch voldoen aan de juiste eisen. Ideaal, want dat scheelt je veel kostbare tijd. Je deelt vanaf nu altijd documenten die goedgekeurd zijn.

Screenreader proof

Toegankelijk gegenereerde pdf's zijn screenreader proof. Dat houdt in dat ze beschikbaar zijn voor mensen met een functiebeperking en je daarmee inspeelt op de gebruikservaring van je website en documenten.

Betere online vindbaarheid

Toegankelijke pdf's zijn beter te indexeren, waardoor je automatisch hoger scoort in online zoekmachines. Dit dankzij meerdere informatielagen die aan je bestanden wordt toegevoegd. Google is er gek op!

Met Cordeo maak je snel toegankelijke pdf's conform de nieuwe richtlijnen WCAG, Web Content Accessibility Guidelines.

WCAG richtlijnen

De Web Content Accessibility Guidelines (beter bekend als WCAG) zorgen voor betere toegankelijkheid van online documentatie. Door deze verplicht te stellen voor overheidsorganisaties, wordt een breder publiek content gegund. Een mooi streven, maar ook bij Cordeo weten we dat niet elke organisatie dit op korte termijn piekfijn voor elkaar heeft. We helpen je graag.

  • Laten we samen kijken naar jullie documenten
  • We stellen een haalbaar plan op
  • Voor de toekomst voldoe je met Cordeo aan de richtlijnen
Hey, wist je dat toegankelijke pdf's maken makkelijk en snel kan met Cordeo? Kom in contact.
Heleen Klein Horsman Sales Manager
Toegankelijke pdf's maken
Kom in contact
Digitoegankelijkheid

Meer informatie over toegankelijke pdf's?

Heleen Klein Horsman Sales Manager

Bel mij

Laten we eens kijken wat voor jullie de beste oplossing is.

+31 (0)64 826 7871

Mail mij

Wat wil je weten over digitoegankelijke documenten? Mail me.

heleen@cordeo.com