Nieuws - 17 december 2019

Toegankelijke pdf verplicht vanaf september 2020

Vanaf 23 september 2020 is het voor overheden verplicht op alle informatie op hun websites toegankelijk te maken voor mensen met een functiebeperking. Aldus Forum Standaardisatie worden momenteel nog veel pdf-documenten gepubliceerd die niet voldoen aan de wettelijke toegangseisen. Hier moet binnenkort verandering in komen.

Er wordt benoemd dat een toegankelijke pdf niet gemakkelijk te maken is, vanwege het complexe formaat van een pdf. Met Cordeo kun je al langere tijd eenvoudig pdf’s maken die beschikbaar zijn voor personen met een functiebeperking. Denk hierbij aan blinden, slechtzienden, laaggeletterden en dyslectie.

Niet-toegankelijke pdf’s zijn niet leesbaar voor screenreaders en hulpapparatuur. Binnen de brand portal van Cordeo worden aan pdf-bestanden eenvoudig codefragmenten toegevoegd die kunnen worden uitgelezen door softwareprogramma’s. Geëxporteerde pdf-bestanden zijn daarom klaar om omgezet te worden naar spraak of braille. Daarmee zijn ze screenreader proof.

Door gebruik te maken van deze functionaliteit, is er zekerheid dat alle pdf-documenten voldoen aan de eisen. Alle stappen naar een compleet en correct document worden namelijk geautomatiseerd doorgevoerd. De communicatiekwaliteit wordt verbeterd, doordat het document voor een zo uitgebreid mogelijk publiek ter beschikking wordt gesteld. Doordat binnen een uitgebreid brand portal ook de optie voor creatie van toegankelijke pdf’s bestaat, blijven overheidsorganisaties zoals gemeenten onafhankelijk van derden. Alle content kan worden gemaakt via een slimme portal, waarbij pdf’s altijd toegankelijk kunnen worden geëxporteerd.

De nieuwe regeling is niet van toepassing op content die vóór 23 september 2020 wordt gepubliceerd.

Bron: https://www.forumstandaardisatie.nl/thema/hoe-maak-je-een-toegankelijke-pdf

Ook toegankelijke pdf's maken?
Anne Wessels Online Marketeer
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Graag meer weten over de creatie van toegankelijke pdf's?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com