Blogs en artikelen - 19 oktober 2020

3 stappen verwijderd van succesvolle content

Dat de definitie van succesvolle content redelijk subjectief is, daar zijn jij en ik het vast over eens. Waar we het waarschijnlijk ook over eens zijn, is dat content succesvoller is wanneer deze precies past bij de kenwaarden en de look-and-feel van de organisatie. De Jumbo komt niet met een okergele bus de boodschappen bezorgen. De HEMA geeft geen tasjes weg - alhoewel ze dat waarschijnlijk bij voorbaat al niet meer doen - met een bordeauxrood tintje. Sterke merken slagen erin alle uitingen, waaronder ook de content, perfect te laten matchen bij hun huisstijl en kernwaarden. En dat kan jij ook.

Eén tool die de cirkel rond maakt

Een designer of extern reclamebureau een afbeelding laten maken voor een social post en deze intern via social kanalen plaatsen is een mogelijkheid. Het werkt wel, maar kost o-zo-veel tijd. Of je laat een brochure maken. Tijdens het creatieproces gaat een uiting langs zoveel personen in de organisatie. Iedereen vindt er wat van. Bij elke volgende uiting raakt de huisstijl meer en meer verwaterd. En dat is zonde, want een sterk merk heeft sterke content nodig om zijn massa te behouden. Dan hebben we nog niet eens gesproken over uitbesteding via externe partijen.

Cordeo maakt merken sterk. We leren je hoe deze consistent toe te passen en hier de controle over te houden. Ongeacht met hoeveel mensen of teams content gemaakt wordt. Hoe groter het aantal en de teams zijn, des te interessanter en essentiëler het wordt. Klaar voor?

3 stappen verwijderd van succesvolle content

Stap voor stap

Oké, laten we beginnen. Om succesvolle content te maken die altijd naadloos aansluit bij de huisstijl maken we de volgende onderverdeling: beheren, creëren en verspreiden. Zonder efficiënt beheer van alle media (foto's, video's, huisstijlonderdelen etc.) kun je nooit consistentie nastreven in uitingen die je als organisatie maakt. Hetgeen verspreid wordt, leidt daarom niet tot goede content die je merk daarom niet versterkt. In tegendeel, inconsistenties maken je merk onherkenbaar en schenden het vertrouwen in je organisatie. Kortom, de cirkel is niet rond. Laten we bij Cordeo nu wel van ronde cirkels - en pleonasmes - houden ;)

Content beheer

#1 Beheer van je assets

Organisaties doen er goed aan om hun huisstijlelementen en digital assets te organiseren. Digital assets zijn alle foto's en video's, bestanden, bedrijfslogo's en meer. De huisstijl maak je inzichtelijk in een huisstijlhandboek, ook wel brandbook genoemd. Deze moet beschikbaar zijn voor alle collega's en optioneel voor externen. Zoals je een huis niet bouwt zonder fundering, zo maak je geen content zonder eerst je assets op orde te hebben. Een Digital Asset Manager biedt uitkomst.

  • Zorg dat digital assets en het brandbook makkelijk toegankelijk zijn voor alle collega's
  • Werk met metagegevens voor snelle vindbaarheid
  • Laad direct assets in wanneer je een nieuwe uiting maakt (zie punt 2)
Content creatie

#2 Creatie van consistentie content

Organisaties hebben vaak een vaste set aan uitingen en documenten die gemaakt worden. Door voor elke soort uiting een template te hebben waarmee altijd de huisstijl wordt bewaakt, kan iedereen binnen de organisatie content maken. Denk aan een uiting voor een producthandleiding, brochure of poster. Als organisatie bepaal je zelf welke onderdelen vast staan en welke variabel zijn. Zelf de touwtjes in handen houden, tegelijkertijd tijd besparen én je merk versterken zijn in jouw voordeel.

Content verspreiding

#3 Verspreiding online en offline

Zorg dat gemaakte content met één druk op de knop verspreid wordt. Online via social media of deelbare links. Offline met print on demand. Zo houd je de snelheid erin. Met workflows zorg je dat altijd een bepaalde groep collega's toeziet op hetgeen verspreid wordt.

  • Content verspreiden op de momenten die ertoe doen
  • Workflows voor controle op plaatsing en consistentie
  • Snelheid en korte doorlooptijden van creatie tot verspreiding

Op naar consistentie voor een sterk merk

Door deze manier van contentgeneratie, blijft de huisstijl gewaarborgd in alle uitingen. Dankzij consistentie draagt elke uiting bij aan de versterking van de merkidentiteit. Succesvolle content is niet alleen voor de 'Apples en Coolblues' weggelegd. Je hebt de juiste adviezen en tools nodig. Een basis. Laten wij deze nou voor je hebben.

Op naar merkconsistentie
Anne Wessels Marketing Manager
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Op naar een sterk merk

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Bel voor advies over succesvol content maken

+31 38 466 9420

Mail ons

We mailen je zo snel mogelijk terug.

hello@cordeo.com