Digital assets

Wat zijn digital assets?

Digital assets, een veelgehoorde term. Wat het precies inhoudt is niet voor iedereen duidelijk. Om het snel en duidelijk samen te vatten zijn digital assets foto's, video's en online bestanden in de breedste vorm. Laten we er dieper op induiken.

Meer over digital assets

Media

Foto's en afbeeldingen, teamfoto's, video's, audiobestanden en meer. Alle media kan worden beheerd in de Digital Asset Manager.

Bestanden

Pdf's, Microsoft Office bestanden en Adobe InDesign files. Welke digital asset je ook hebt, je kunt hem kwijt in de DAM.

Grafische bestanden

Alle huisstijlelementen, van fonts tot vormen en afbeeldingen, kunnen altijd worden benaderd en worden gebruikt bij voorbeeld de creatie van een nieuwe uiting.

Digital assets in alle soorten en maten

Digitale opslag is de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog: er zal niemand zijn die geen digitale bestanden heeft. Digital assets is content die digitaal is opgeslagen. Denk aan foto's en afbeeldingen, video's, pdf's, presentaties, vormgevingsbestanden en huisstijlelementen.

Digital Asset Manager

Digital assets kunnen bijvoorbeeld opgeslagen worden op een hardeschrijf, maar zijn dan niet in de cloud. Dropbox is een welbekend voorbeeld van een cloud-oplossing. Het nadeel ervan is dat in een oplossing als deze enkel je digital assets zijn opgeslagen, niet meer en niet minder. Digital assets opslaan in een Digital Asset Manager (DAM) levert de meeste mogelijkheden op voor organisaties.

Cloud oplossing

Het voordeel van Digital Asset Manager is dat deze, in het geval van Cordeo, in de cloud is. Het grote voordeel daarvan is dat de digital assets altijd toegankelijk en benaderbaar zijn. Dit versoepeld het marketing- en communicatieproces. Digitale assets beheren, doorzoeken, downloaden, online delen ofwel direct doorsturen naar de drukker; het kan allemaal.

Creëer al je uitingen conform huisstijl in de Template Studio.

Waarom een DAM geen overbodige luxe is

Alle digital assets georganiseerd opgeslagen scheelt een organisatie zoveel tijd. Nooit meer zoeken, maar alles netjes vindbaar via metagegevens. Dropbox is leuk voor een paar bestanden, maar een DAM kan zoveel meer. Denk aan rollen en rechten voor gebruikers, gebruikersrechten per item zodat je voldoet aan de GDPR, direct items inladen bij creatie van een nieuwe uiting et cetera. Een DAM is efficiënt, tijdsbesparend en biedt overzicht.

Wat heb je hier aan?
  • Overzichtelijk omgeving, toegankelijk voor iedereen
  • Digital assets 24/7 toegankelijk voor iedereen
  • Controle op content en verspreiding door workflows
Wil jij weten welke voordelen een DAM voor jouw organisatie biedt?
Heleen Klein Horsman Sales Manager
Gratis adviesgesprek
Vraag 'm aan
Neem contact op

Meer informatie over Digital Asset Management?

Heleen Klein Horsman Sales Manager

Bel mij

Laten we telefonisch sparren over de mogelijkheden.

+31 (0)64 826 7871

Mail mij

Wat wil je weten over digital asset management? Zet het op de mail.

heleen@cordeo.com