Blogs en artikelen - 31 maart 2020

Hoe kunnen workflows helpen om controle te krijgen op je communicatie?

Tja, dat zou toch fijn zijn: een helder creatie- en publicatieproces. Je weet precies wanneer er communicatiemiddelen gemaakt moeten worden. Iedereen binnen je team kan snel en efficiënt uitingen maken, zonder dat er wordt afgeweken van de huisstijl. En ook op het gebied van kosten heb je alles op een rijtje. Helaas is dit niet voor elke marketing of communicatiemanager een realistisch beeld. Workflows kunnen hierbij uitkomst bieden. Eerst moeten we in kaart brengen welke problemen vaak opspelen.

Grip op content creatie

Is het te veel gevraagd om grip te hebben op creatie en verspreiding van communicatiemiddelen? Nee, helemaal niet. De crux zit hem in een goede aanpak. Je zoekt in zekere zin overzicht. Een brand portal waarin creatie, verspreiding en beheer van media en bestanden verenigt is, kan jou en je team daarbij helpen. Naast het feit dat je al je communicatiemiddelen aan de hand van templates kunt creëren en verspreiden, kun je naar eigen inzicht overzicht inbouwen. Je hele marketing- en communicatieteam is daarmee in staat om snel goede uitingen conform huisstijl te maken. Hoe klinkt het als kant-en-klare uitingen die intern gemaakt zijn enkel goedgekeurd hoeven te worden voor gebruik?

Lang leve workflows

Alles begint bij workflows. Nee, eigenlijk bij een doordacht creatie- en publicatieproces. Eerst moet worden welke communicatiemiddelen de komende tijd gemaakt moeten worden, zodat templates kunnen worden gerealiseerd. Vervolgens kan iedereen uitingen maken met templates waar op voorhand functionaliteiten zijn ingebouwd waarmee bepaald is welke elementen wel en niet aangepast kunnen worden. Nu je zeker weet dat je huisstijl gewaarborgd is in elke uiting, wil je snel kunnen controleren of een ingediende uiting akkoord is. Hier komen de workflows om de hoek kijken.

Workflows in de praktijk

Workflows zijn zo in te bouwen dat ze precies binnen je organisatie passen. We schetsen graag een scenario voor je:

  • De laatste hand aan de brochure is gelegd en je collega dient deze in als zijnde akkoord.
  • De marketingmanager krijgt automatisch bericht met de vraag of de uiting akkoord is. Wordt deze niet akkoord bevonden, krijgt de maker bericht waarom deze niet akkoord is.
  • Eenmaal akkoord kan de hele organisatie het geaccordeerde marketingmateriaal zien, downloaden of bestellen.
  • Wordt er een printbestelling (print-on-demand) van 20 brochures ingediend, krijgt de marketingmanager opnieuw bericht om deze order te accorderen.

Waarom creatie- en publicatieprocessen onvermijdelijk zijn

Door goed uitgedachte creatie- en publicatieprocessen ontstaat er overzicht binnen de organisatie op het gebied van communicatie. Met workflows wordt gezorgd voor grip op de volledige contentstroom en de kosten voor bestellingen. Door dit te verenigen in één brand portal als Cordeo, werkt iedereen vanuit een centraal punt. Eén portal in de cloud voor alle collega's dus. Huisstijlbewaking in elk communicatiemiddel. Workflows voor controle op uitingen en budget. Dit alles biedt grip op en overzicht ín het communicatieproces.

Dit artikel is ook geplaatst op Bijgespijkerd.nl.

Anne Wessels Marketing Manager
We hebben meer content voor jou
Controle met workflows

Weten hoe een uitgedacht creatie- en publicatieproces jouw communicatie vloeiender maakt?

Heleen Klein Horsman Sales Manager

Bel ons

We vertellen je graag telefonisch meer over workflows en processen.

+31 (0)64 826 7871

Mail ons

Je kunt ons altijd mailen. We proberen binnen een dag te antwoorden.

heleen@cordeo.com