Blogs en artikelen - 21 februari 2020

Waarom je offline marketing niet moet onderschatten

Het kan niet anders dan dat jij ook bent opgegroeid met offline marketing. In de huidige tijd lijkt het soms wel of men denkt dat print old school is. Met digitale media bereik je in de regel een groot publiek op gerichte wijze. In tegenstelling tot drukwerk is digitale content meetbaar, schaalbaar en in veel gevallen aanpasbaar. Maar denk je dat print is verslagen door online media, lees dan even verder.

Denk eens terug aan het billboard van de McDonalds waar je vorige week voorbij raasde (positief: sinds maart 2020 ook nog eens met 30 kilometer per uur minder op de teller). Of bijvoorbeeld aan de flyer met 20% korting die al even op de eettafel ligt voor het geval dat? Print blijft vaak top-of-mind en zorgt voor vertrouwen in merken en producten. Hieronder een paar redenen waarom we print niet zomaar aan de kant kunnen schuiven:

Offline marketing is tastbaar

Vergelijk drukwerk met een fotoboek dat je onlangs hebt besteld. Mensen hebben zo nu en dan de behoefte om letterlijk in handen te hebben. Deze tastbaarheid biedt de wereld van offline marketing wel. Iets wat we even weg kunnen leggen en er volgens weer aan herinnerd te worden. Zo zitten jij en ik nou eenmaal in elkaar. Wees je bewust dat die net verstuurde mail met dezelfde snelheid als deze verzonden is in de prullenbak van de ontvanger beland kan zijn. Of misschien zit je mail ergens onderin de mailbox van de ontvanger zit en is dus totaal niet meer top-of-mind.

Dezelfde risico's heb je bij geprinte media ook. Het is daarom goed de juiste boodschap te zenden via de juiste media op het juiste moment. Opleidingsflyers van hogescholen, beursmaterialen of een brochure van een nieuwbouwwoning, dat zijn materialen die we graag offline willen ontvangen. Gewoon, om mee te nemen. Nog eens raad te plegen. Aan een ander te laten zien.

Offline marketing is engagement

Verlangen naar tastbaarheid gaat vaak hand in hand met engagement. Mits op goede wijze gerealiseerd en gezonden, kan geprinte media zorgen voor een langere engagement periode. Websites en online advertenties kunnen heel efficiënt zijn en je hebt veel grip op hetgeen je zendt. Echter werkt drukwerk voor bepaalde doeleinden minstens zo goed en soms zelfs wel beter. Bedenk dus altijd wie je wilt bereiken en hoe je deze ontvanger(s) het beste kunt bereiken. Strategie staat daarbij centraal.

Offline marketing is betrouwbaar

De perceptie van informatie die verspreid wordt via print is vaak hoger dan informatie die digitaal wordt gedeeld. ‘Het gevoel van transparantie en eerlijkheid is meer aanwezig dan bij online media’, aldus BDU Media. Bovendien bleek uit onderzoek dat respondenten liever geprinte media lezen dan dat zij informatie krijgen via de digitale weg. Dat betekent niet dat digitaal niet interessant is; maar als marketeer kan het verstandig zijn om je niet onnodig te beperken tot één wereld.

Het één is niet beter dan het andere en geschreven regels zijn er niet. Bepaal je doel en bedenk welke doelgroep je wanneer wilt bereiken en met welke boodschap. Laat je niet beperken door online en offline marketing en houd altijd in je achterhoofd dat je niet altijd hoeft te kiezen.

Er is meer content voor jou
Meer informatie

Benieuwd hoe je snel en effectief online én offline content maakt?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com