Blogs en artikelen - 30 april 2020

Print-on-demand maakt de cirkel rond

We zijn in de huidige tijd erg gericht op online, dat is zeker. Maar print is bij lange na niet weg. Promotiemateriaal als brochures en posters, informatieve uitingen als tafelkaarten, flyers of bijvoorbeeld menukaarten in een restaurant en ga zo maar door worden volop gemaakt. Bij veel drukwerkmaatschappijen heb je al lange tijd de mogelijkheid om kleinere oplages te printen, zodat je niet met voorraadkosten en dergelijke zit. Echter moet je in de meeste gevallen zelf je document aanleveren en van automatisering is vaak geen sprake. Daar valt voordeel te behalen.

U vraagt, wij draaien

Print-on-demand (POD) betekent letterlijk printen op aanvraag. Je speelt dus in op de vraag. Is er geen vraag naar je product, dan heb je ook geen druk- en voorraadkosten. Een bewuste manier van printen, zo kun je het zien. Niet alleen goed voor de organisatie, maar ook beter voor het milieu.

Volledig communicatieproces

Print-on-demand is voor elke organisatie die promotie- of informatiematerialen maakt interessant. Zo ook voor organisaties die bijvoorbeeld uitingen meegeeft bij bijvoorbeeld hun bestellingen. Print-on-demand kun je één op één realiseren met een drukker in de buurt. Zij hebben hier in de regel ook de software voor, denk ook aan - wie kent ze niet - Drukwerkdeal. Laat geen kansen liggen en laat print-on-demand onderdeel zijn van je volledige communicatieproces. Hierbij zorg je dat je ook het creatie- en distributiegedeelte optimaliseert. Zo bespaar je pas écht.

Brand portal voor verspreiding van content

Wanneer je print-on-demand onderdeel laat zijn van een zogenoemd brand portal, kun je zelf ook gemakkelijk uitingen maken. Na akkoord zet je deze direct door. Je kunt diverse vertrouwde drukkers toevoegen. Bij het bestellen van uitingen zie je in één oogopslag welke drukker jouw aanvraag tegen zo laag mogelijke kosten kan realiseren. Klik verder en voor je het weet ligt je bestelling op de gekozen locatie. Dit gaat op basis van product- en drukspecificaties die via een portal bekend zijn bij de drukkers. Maar het kan ook geautomatiseerd.

Kracht van automatisering

Print-on-demand en de automatisering van documenten combineren is voor veel organisaties die veel uitingen maken en verspreiden een uitkomst. Waarom? Door templates van gewenste uitingen (gedeeltelijk) automatisch te laten vullen door middel bijvoorbeeld gepersonaliseerde gegevens, bespaar je jezelf en collega's veel tijd. Door deze uitingen on-demand te printen, maakt dat jij alleen maar hoeft toe te kijken hoe uitingen gecreëerd en versrpeid worden.

Automatisering in deze vorm zorgt voor:

  • Communicatieproces in eigen beheer, van creatie tot verspreiding (online of print)
  • Geen DTP- en voorraadkosten
  • Korte doorlooptijden en algemene tijdsbesparing
  • Controle over processen zonder afhankelijk te zijn

Koppelen maar

Automatisering op creatiegebied maak je mogelijk door bijvoorbeeld een ERP-systeem te koppelen aan Cordeo. Onder andere handleidingen zijn zeer geschikt voor automatisering. Deze hebben een vast stramien, maar de inhoud wordt bepaald door de aanvraag. Het proces automatiseren en direct door laten sturen naar de drukker levert enkel voordeel op. Controle is niet nodig en het scheelt je per order zoveel tijd.

Wat maken Cordeo klanten zoal?

Wat niet! Wat Cordeo klanten zoal met Cordeo maken is erg uitgebreid. Van allerlei promotiematerialen zoals posters en flyers tot een volledig geautomatiseerde handleidingen of menukaarten voor in restaurants. Binnenkort komen we met een uitgebreid overzicht van uitingen. Tot die tijd kun je contact opnemen met Team Cordeo als je wilt weten of de uitingen die jij voor ogen hebt met Cordeo kunnen worden gemaakt. Het antwoord zal in de meeste gevallen 'ja' zijn.

Meer weten over distributie met Cordeo?
Anne Wessels Marketing Manager
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Graag meer weten over distributie van jouw communicatiemiddelen?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com