Blogs en artikelen - 22 februari 2021

Informatie en data veilig bij Cordeo

Informatiebeveiliging is van het grootste belang bij Cordeo. Vanaf het moment dat je onze applicatie opent in je browser tot het moment van afsluiten weet je zeker dat je gegevens veilig zijn. Dat is wel zo prettig en zeker niet altijd vanzelfsprekend. We nemen je graag - tot op zekere natuurlijk - mee in onze beveiligingsprocessen.

Certificeringen

Dat veiligheid bij ons hoog aangeschreven staat, wordt direct duidelijk dankzij onze ISO 27001 certificering. Cordeo is dus ISO-gecertificeerd, wat inhoudt dat we voortdurend interne audits uitvoeren op al onze beveiligingsmaatregelen, waaronder ook GDPR-compliance. Jaarlijks hebben we een audit vanuit DEKRA, waarbij ons ISO 27001-certificaat wordt vernieuwd bij goed resultaat.

Hosting

Cordeo’s brand portal wordt gehost in Amazon's AWS cloud, specifiek in de regio Ierland (EU). Elke regio heeft drie beschikbaarheidszones, zodat alle gegevens op meer dan één fysieke locatie worden opgeslagen. Onze kritieke systemen worden gespiegeld in meerdere zones. Zo kunnen we verkeer naar een andere zone leiden indien dit nodig blijkt.

Interessante weetjes

  • Cordeo gebruik maakt van encryptie bij de overdracht, alsmede de opslag van gegevens.

  • Dagelijkse snapshots worden gebruikt om een back-up te maken van alle gegevens. Deze snapshots worden ook opgeslagen in de AWS Cloud;

  • Multi-factor authenticatie wordt beschikbaar gesteld via SSO. Dus als SSO provider MFA aan wordt geboden, kan deze gebruikt worden bij het inloggen op Cordeo.

Monitoring

Om een veilige en beveiligde omgeving te garanderen, is constante monitoring en logging en een betrouwbaar notificatiesysteem essentieel. Nagios en DataDog zijn tools die we gebruiken voor monitoring. Onze servers worden ook beschermd door anti-malware, webreputatie, firewall, inbraakbeveiliging en integriteitsbewaking. De effectiviteit van deze systemen wordt periodiek op de proef gesteld door middel van penetratietesten.

Wat levert het jou als eindgebruiker op?

  • Het systeem is altijd beschikbaar; het kan natuurlijk eens voorkomen dat het brand portal voor héél korte tijd even uit de lucht is, maar dat lossen we binnen de kortste keren voor je op.

  • Alle data is zogenoemd encrypted, dus je hoeft niet bang te zijn dat anderen gegevens kunnen inzien.

  • Omdat we een modern cloudplatform hebben, kun je er zeker van zijn dat we up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en over de middelen beschikken om onze applicatie met de tijd mee te laten gaan.

Vragen

Heb je vragen over andere beveiligingskwesties en de kwaliteitswaarborg? Johan Pienaar, onze security officer, staat voor je klaar.


Anne Wessels Marketing Manager
Contact opnemen

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel met ons

Vragen over beveiliging van data en andere gegevens? Bel gerust en vraag naar Johan.

+31 38 466 9420

Mail met ons

Mail ons je vragen rondom data security en we komen er snel bij je op terug.

hello@cordeo.com