Blogs en artikelen - 12 augustus 2020

Hoe onderwijsinstellingen hun communicatie beheersen

Universiteit Maastricht, Hogeschool Utrecht en de UvA. Onderwijsinstellingen communiceren dagelijks met hun doelgroepen. Bovendien maken zij jaarlijks allerlei promotiematerialen voor studentenwerving, huidige studenten en stakeholders en alle opleidingen. Hoe ze erin slagen dit op tijd te doen en conform hun huisstijl, daar duiken we dieper op in.

Diverse faculteiten of afdelingen

De crux bij hogescholen en universiteiten op het gebied van communicatie zit hem vaak in de grote diversiteit aan uitingen die nodig zijn. Onderwijsinstellingen hebben te maken met een groot aantal stakeholders die één voor één een eigen aanpak vereisen. Werknemers, studenten, aankomende studenten, relaties en zo verder.

Communicatiematerialen maken en distribueren

Alsof de grote hoeveelheid middelen die gemaakt worden nog niet uitdagend genoeg is, hebben onderwijsinstellingen veelal te maken met diverse studies en/of faculteiten. De organisatie zelf kent een huisstijl en dient toegepast te worden in alle algemene uitingen. Daaronder hebben de diverse afdelingen een eigen variant op deze huisstijl.

Tja, hoe doe je dat?

Je kunt voor de makkelijkste manier gaan en met elkaar de regels afspreken. Ten eerste moeten deze regels op papier worden gezet. Ten tweede moet iedereen zich hieraan houden en gaan er meer uren in de controle zitten dan men lief is. Deze manier is overigens foutgevoelig en totaal niet efficiënt. Een omgeving waarin werknemers met en zonder grafische kennis uitingen kunnen maken die altijd conform de huisstijlrichtlijnen zijn is vaak gewenst.

Veel onderwijsinstellingen maken gebruik van zo'n omgeving. Hiermee kunnen zij op efficiënte wijze communicatie-uitingen creëren, distribueren en beheren. Communiceren via een zogenoemd brand portal is erop gericht tijd en kosten te besparen. De doorlooptijd per uiting is enorm kort, zelfs bij uitgebreide brochures. Intern worden zo veel uren bespaard. Bovendien heb je de gehele communicatie zelf in de hand. DTP’ers of andere externe partijen zitten er niet meer tussen.

Korte doorlooptijden en consistentie

De meerwaarde van een brand portal zit hem in de extreem korte doorlooptijden per uiting met alle bijkomende voordelen. Het bespaart je veel. Bovendien kun je vrijwel direct inspelen op nieuwe trends en nieuwe ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan alle veranderingen die corona van de één op andere dag met zich meebracht.

Daarnaast zorgt een brand portal ervoor dat organisaties nooit afwijken van hun huisstijl. Elke uiting die wordt gemaakt, ongeacht vanuit welk team en door welke collega, voldoet honderd procent aan de huisstijlrichtlijnen die vooraf zijn opgesteld. Het niet consistent toepassen van de huisstijl brengt onvoorziene effecten met zich mee: verwarring op de markt, het schaadt het vertrouwen in organisaties en zorgt ervoor dat men concurrenten overweegt.

Waar moet je op letten bij de keuze voor een brand portal

Een brand portal moet altijd passen bij de organisatie. Het moet daarom een flexibel systeem zijn. Daarnaast adviseren wij je het volgende in het achterhoofd te houden wanneer je een portal overweegt. Een brand portal moet:

  • Toegankelijkheid zijn voor werknemers met en zonder een communicatieachtergrond;
  • Zowel de creatie en distributie van digitale uitingen als drukwerk voor bv. promotiematerialen en opleidingsbrochures bieden;
  • Een geavanceerde Digital Asset Management tool bevatten die alle onderdelen in de portal met elkaar verbindt;
  • De mogelijkheid bieden om templates voor contentcreatie zelf op te zetten en aan te passen
  • Uitbreidbaar zijn voor nieuwe wensen in de toekomst, zodat je bij uitbreiding niet over hoeft te stappen
Lees hoe Windesheim werkt met Cordeo
Anne Wessels Online Marketeer
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Wil je meer weten over een brand portal?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Bel voor advies over brand portals en de mogelijkheden

+31 38 466 9420

Mail ons

We mailen je zo snel mogelijk terug.

hello@cordeo.com