Content management

Creëer en beheer je content van A tot Z

Hebben jullie als organisatie nog geen content manager? Het vormt de basis van je communicatiestroom. Content management tools helpen je om je content goed te creëren, beheren en verspreiden. Groeien je teams, dan wordt het alsmaar lastiger om je communicatiemiddelen en de toepassing van je huisstijl hierin in goede banen te leiden.

 • Manage je content via één brand portal
 • Maak snel goede uitingen waar je huisstijl automatisch wordt toegepast
 • De basis van je communicatiemiddelen zijn flexibele templates
Meer over content management

Content maken, beheren en verspreiden

Een goede contentstroom binnen de je organisatie omvat drie aspecten: creatie, verspreiding en beheer van je digital assets. Je wilt je merk koste wat het kost waarborgen in al je uitingen. Communicatiemiddelen wil je snel creëren zonder veel doorlooptijd en met zo min mogelijk kosten. Verspreiding wil je gecontroleerd kunnen doen. Het liefst met slechts één druk op de knop.

Groei van je communicatieteam

Wat te vaak gebeurt als communicatieteams groeien, is dat meerdere collega's zich ontfermen over de communicatie. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer de organisatie hiervan goed is. Echter ontstaan er in de regel discussies. Bijvoorbeeld over hoe waar het bedrijfslogo moet staan. Maar ook welke tone-of-voice er gehanteerd wordt en ga zo maar door.

Iedereen heeft een andere perceptie bij wat goede marketingmaterialen voor de organisatie zijn. Tegelijkertijd is dit funest voor de contentstroom en je merk. Een sterk merk heeft baat bij een consistentie toepassing van de huisstijl, tone-of-voice en huisstijlelementen. Bovendien gaat discussie gepaard met onenigheid binnen het team. Een ongecontroleerd communicatie- en publicatieproces is het gevolg.

Van gedoe naar een soepel communicatieproces

Of je organisatie nu groot of klein is: een soepel en eenvoudig communicatieproces is een must. Bovendien gaat dit gepaard met lagere kosten. Dit omdat je minder interne uren kwijt bent. Bovendien ben je niet meer afhankelijk van externe partijen. DTP'ers en designers werken voor je vanaf zo'n € 75,- euro per uur. Waarom zou je dat doen, als je weet dat je het zelf kunt? Je houdt zelf de controle op de contentstroom. Je weet dat het altijd binnen je huisstijl is. Je doorlooptijd is vele malen korter. Een win-win als je het ons vraagt.

Gebruik een brand portal als Cordeo om al uw communicatie af te stemmen op uw huisstijl.

Waar bestaat een content management systeem uit?

Content management doe je op de manier die bij jou en je organisatie past. Dat is het prettige van Cordeo. Diverse modules omtrent brand, content en Digital Asset Management die elkaar versterken,. Die kun je ook apart gebruiken.

In grote lijnen omvat onze content manager
 • Content creatie: Templates studio
 • Content verspreiding: Print on demand en online publicatie
 • Content beheer: Digital Asset Manager
Maak snel content met flexibele templates in Cordeo.

Eenvoudig communicatiemiddelen maken

Creatie en verspreiding van content ging nog nooit zo snel. Je bent onafhankelijk van derden en werkt met flexibele templates. Niet alleen jij, maar iedereen die behoort tot het communicatieteam. Door de werken met templates is de huisstijl gewaarborgd. Bijvoorbeeld de marketingmanager bepaalt welke onderdelen communicatiemedewerkers wel en niet aan kunnen passen.

Snel communicatiemiddelen maken:
 • Met flexibele templates voor creatie van communicatiemateriaal
 • Huisstijl is in alle uitingen gewaarborgd, dus alleen bezig met boodschap, beeldmateriaal en eventueel tone-of-voice
 • Workflows voor controle op kwaliteit en budgetten
Print on demand en online delen met Cordeo.

Materialen delen en verspreiden

Gemaakte uitingen worden automatisch opgeslagen in de overzichtelijke DAM. Zijn materialen goedgekeurd door de verantwoordelijke, dan kan het communicatieteam geaccordeerde uitingen direct exporteren als pdf of online delen. Een andere optie is print-on-demand. Met Cordeo stel je per uiting productspecificaties in die eenmalig gekoppeld worden aan een drukker. Handig!

Hoe kan ik content delen of printen?
 • Exporteer je brochure of magazine als online pdf
 • Deel je net gemaakte LinkedIn afbeelding direct online
 • Bestel 50 flyers via de webshop middels de print-on-demand optie
Wil jij weten welke voordelen jullie kunnen behalen met content management software?
Heleen Klein Horsman Sales Manager
Gratis adviesgesprek
Vraag 'm aan
Neem contact op

Meer informatie over content management software?

Heleen Klein Horsman Sales Manager

Bel mij

Laten we telefonisch sparren over de mogelijkheden.

+31 (0)64 826 7871

Mail mij

Wat wil je weten? Zet het op de mail.

heleen@cordeo.com