Merkidentiteit

Herkenbaar word je niet zomaar

Het versterken van je merkidentiteit zorgt ervoor dat je merk herkenbaar is en het vertrouwen uitstraalt. Uit onderzoek blijkt dat 98% van de organisaties hun huisstijl niet altijd of soms zelfs nooit terug laten komen in hun communicatie. Om een sterk merk te vormen is dit essentieel. Werk je niet aan de indentiteit van je merk:

  • CreĆ«er je verwarring op de markt
  • Verliest je merk vertrouwen
  • Vergroot je de uitdaging je concurrenten voor te blijven
Versterk je merkidentiteit

Merkidentiteit en haar belang

Je huisstijl is het DNA van je organisatie. Branding is van groot belang. Product branding wordt door veel organisaties opgepakt. Corporate branding daarentegen staat vaak op een laag pitje en is weinig over bekend. Voor 98% geldt ruimte voor verbetering.

Corporate branding geeft je merk een gezicht. Het is meer dan het product of de dienst die je levert. Merkidentiteit nastreven begint bij een heldere, passende huisstijl. Vervolgens moet deze goed en consistent naar voren komen in alle communicatie.

Corporate branding voor een sterk merk

Met corporate branding wordt toegewerkt naar een sterk merk. Merken die bekend zijn bij consumenten en branchegenoten scheppen vertrouwen en worden herkend. Een merk wordt herkend nadat deze gemiddeld 5 tot 7 keer is getoond. Kanttekening daarbij is dat de huisstijl op consistentie wijze is verwerkt in alle uitingen. Voor veel organisaties is het consistent doorvoeren hiervan een uitdaging. Dit zien we voornamelijk bij grotere organisaties die vaak werken in teamverband.

Users and workflows get you in control in the brand portal.

Merkconsistent zijn is een proces

In het kader van merkidentiteit versterken je huisstijl goed verwerken in elke uiting die er wordt verspreid is voor velen een uitdaging. Tenminste, zonder houvast. Cordeo's brand portal biedt perspectief. Ten eerste zijn je huisstijl en alle onderdelen georganiseerd opgeslagen. Tijdens het creatieproces wordt gewerkt met templates, zodat de huisstijl op geen enkele manier verwaterd. Kwaliteit waarborg je daarbij door te werken met rollen en rechten. Zo weet iedereen wie wat doet en kan doen en houd je als organisatie grip op de communicatie.

Product branding

Product branding is het koppelen van waarden aan producten of diensten die je als organisatie levert. Het is de markt zetten is een belangrijke spil.

Corporate branding

Corporate branding staat in het teken van het wekken van herkenbaarheid en vertrouwen in je merk door je brand sterk te positioneren. Consistentie huisstijltoepassing staat hierbij centraal.

Merkidentiteit versterken

Niet enkel product branding, maar de combinatie met corporate branding zorgt voor een versterking van de merkidentiteit. Een sterk merk is herkenbaar, werkt vertrouwen en is de concurrent voor.

Gratis advies over de versterking van jouw merkidentiteit?
Heleen Klein Horsman Sales Manager
Gratis adviesgesprek
Vraag 'm aan
Neem contact op

Meer informatie over merkidentiteit?

Heleen Klein Horsman Sales Manager

Bel mij

Laten we telefonisch sparren over de mogelijkheden.

+31 (0)64 826 7871

Mail mij

Wat wil je weten over corporate branding? Zet het op de mail.

heleen@cordeo.com