Wat is Brand Management?

Grip op je merk en huisstijl

Bij brand management draait het om een sterk merk. Dat is waar je naar op zoek bent. Hoe je erin slaagt om je merk te managen, dat is voor velen een flinke uitdaging. Het gaat erom dat je grip houdt op de uitstraling van je organisatie en deze consistent laat terugkomen in alle offline en online uitingen. Maar het draait niet alleen om communicatiemiddelen. Ook bedrijfsactiviteiten, online monitoring en een constante en passende tone-of-voice zijn onderdelen van brand management.

  • Een sterk merk begint bij een goede strategie
  • Je merk staat centraal in alle bedrijfsactiviteiten
  • Consistentie van de huisstijl, tone-of-voice en meer
Ik wil advies

Hoe brand management juist niet werkt

Bij groeiende en grotere bedrijven wordt de marketing en communicatie vaak gerealiseerd door een team. Regelmatig worden er online posts of geplaatst of moeten er offline materialen als een brochure of poster worden gemaakt. Maar wanneer collega A het maakt, zal een uiting er heel anders uitzien dan wanneer collega B dit doet. 'Een kwestie van smaak', kun je denken. Misschien niet eens zo fout gedacht. Maar een merk heeft er baat bij dat de look-and-feel van de huisstijl en de juiste tone-of-voice wordt toegepast. Doe je dit niet, dan blijft brand management uit en kun je nooit een sterk merk nastreven.

Een sterk merk, wat is dat?

Een merk heeft een eigen identiteit en een merkbeleving. Waar staat je merk voor? Welke gevoelens wil je dat jouw merk oproept? Je wilt bepaalde doelgroepen aan je binden. De groepen die het meest waarschijnlijk je dienst of product afnemen. Een gevoel oproepen doe je van de tone-of-voice tot het visuele design. Hoe kun je je merkbelofte waarmaken, als je telkens een andere look-and-feel in de communicatiemiddelen stopt of de tone-of-voice wisselend is?

Consistente merkbeleving

Herken je je in bovenstaande, dat is dat geen schande. Het gebeurt meer dan je denkt. Het is een enorme uitdaging om een manier te vinden om met verschillende mensen met andere uitgangspunten altijd hetzelfde uit te stralen. Een brand portal als basisplatform van de creatie, verspreiding en beheer van alle communicatiematerialen is een goed uitgangspunt om dit probleem op te lossen.

BrandBook van Cordeo: maak van jouw merk een sterk merk door altijd vast te houden aan je huisstijl.

Hoe pas je brand management toe?

Je wilt de plank niet misslaan. Je hebt een doel voor ogen. Je wilt een bepaalde doelgroep hechten aan je merk. Bestaande klanten wil je de merkbelofte laten voelen. En dat wil je realiseren met je marketing- en communicatieteam. Altijd consistent. En dat kan.

  • Eén overzichtelijk portal voor je hele team
  • Je brandbook en media in de cloud
  • Flexibele templates per communicatie-uiting
  • Controle op content en verspreiding

Eén brand portal

Eén centraal platform voor de complete creatie, verspreiding en het beheer van al je marketing- en communicatie-uitingen. Je werkt samen met je team, is er overzicht en je zorgt dat je huisstijl en tone-of-voice altijd op de juiste manier wordt toegepast.

Alle media bij de hand

Je brandbook, mediabestanden en documenten worden opgeslagen in de cloud, in een zogenoemde digital asset manager. Je hebt altijd alles bij de hand, kunt elk moment een item delen met externen en zorgt dat er nooit meer discussie ontstaat.

Gecontroleerd content creëren

Eenmalig worden flexibele templates klaargezet voor alle uitingen die de komende tijd gemaakt moeten worden. Er worden regels bepaalt per template, zodat duidelijk is wat medewerkers wel en niet mogen aanpassen. Met brand management software werkt iedereen vanuit hetzelfde oogpunt en blijft de merkbeleving consistent.

Wil jij weten welke voordelen jullie kunnen behalen met brand management software?
Anthony Durham Business Development Manager
Gratis adviesgesprek
Hi there!
Neem contact op

Meer informatie over brand management?

Anthony Durham Business Development Manager

Bel mij

Laten we telefonisch sparren over de mogelijkheden.

06-48267875

Mail mij

Wat wil je weten? Zet het op de mail.

hello@cordeo.com