Blogs en artikelen - 1 februari 2020

Vier redenen waarom een brand portal essentieel is voor je organisatie

  • Grip op huisstijl en content
  • Gecontroleerde content creatie
  • Eenvoudig verspreiden van je uitingen
  • Besparen op tijd en kosten

Je zult het vast herkennen: binnen je organisatie worden veel content en marketingmaterialen gemaakt. Twintig mensen, minstens zoveel meningen en overeenstemming blijft vaak uit. Een sterk merk bouw je op door altijd aan je merkidentiteit vast te houden. Je bedrijfslogo, huisstijlelementen, kleuren en fonts consistent toepassen in al je uitingen zorgt voor goede, herkenbare content. Content die de juiste snaar zal raken bij de ontvanger. Een brand management portal helpt je grip op te krijgen op je merk en content.

Hieronder de vier redenen waarom een brand portal essentieel is voor jouw organisatie:

1. Grip op huisstijl en content

Een brand management portal is niet alleen de plek waar de huisstijlregels voor iedereen toegankelijk zijn. Nee, het is de plek om eenvoudig en in korte tijd veel content te maken die altijd conform je huisstijl is. Een portal waarin iedere collega, ook zonder grafische kennis, goede documenten en marcom uitingen kan maken.

Huisstijlrichtlijnen zijn toegankelijk en alle documenten die worden gemaakt zijn makkelijk te updaten. Content wordt gemaakt aan de hand van flexibele templates. Eenmalig worden deze per item klaargezet en worden de functies en vrijheden die gebruikers mogen hebben besproken. Vervolgens kan iedereen creëren binnen de richtlijnen. Worden er later aanpassingen gedaan, dan worden deze direct doorgevoerd in alle documenten op basis van dat sjabloon. Handig toch?

2. Gecontroleerde content creatie

Brochures en magazines, reclamematerialen als posters, flyers en roll-up banners en zelfs interne visitekaartjes of bijvoorbeeld contracten. De creatie van al je interne en externe documenten kun je doen met behulp van een slimme brand portal als Cordeo.

Een brand portal is een overzichtelijk platform waarbij het hele communicatieteam met flexibele templates content kan maken. Constante controle op correct huisstijlgebruik is daarmee verleden tijd. Voor elk document, van een grote brochure of handleiding tot aan een flyer of de interne visitekaartjes, wordt eenmalig een template klaargezet. Je hebt als organisatie zelf in de hand welke elementen vaststaan en waar gebruikers vrijheid hebben om aanpassingen te doen.

3. Eenvoudig verspreiden

Content die is gemaakt kan met één druk op de knop worden verspreid. Via een ingestelde workflow krijgt bijvoorbeeld de eindverantwoordelijke een verzoek binnen tot publicatie van een uiting. Dit is de eindcontrole. Eventuele wijzigingen kunnen eenvoudig in de studio van het brand portal worden gedaan en vervolgens kan het verzoek geaccordeerd worden.

Elke uiting die is gemaakt kan nu worden gedownload of direct worden gedeeld. Een andere mogelijkheid is om via een ingebouwde webshop je materiaal doorzetten naar de drukker. Je ziet gelijk je kosten op basis van de gekozen hoeveelheid, de budgetverantwoordelijke kan je verzoek accorderen en binnen de kortste keren liggen je materialen op de deurmat. Doordat je je uiting direct doorzet, bespaar je jezelf enorm veel tijd. Alles stuur je aan vanuit één portal.

4. Besparen op tijd en kosten

Je hebt volledige controle op de huisstijl, alle uitingen en materialen die gemaakt worden en op de verspreidingsbudgetten. Doordat er maar één snelle controleronde is, worden veel stadia overslagen. Doordat de hele organisatie content creëert, verspreid en beheert worden veel tijd én kosten bespaard. Bovendien heb je geen voorraadkosten, omdat je werkt met print-on-demand. Komt er een bestelling binnen, of wil je zelf een aantal materialen hebben, dan bestel je alleen de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt.

Lees meer over Cordeo als Brand Management Portal voor jouw organisatie

Anne Wessels Online Marketeer
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Nieuwsgierig hoe een brand portal jouw organisatie voordeel biedt?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com