Blogs en artikelen - 9 maart 2020

Content management: breed begrip en broodnodig

Velen denken wanneer we het hebben content management aan het beheren van de inhoud van websites. Of dit allesomvattend is, die vraag kun je jezelf stellen. Moeten we content management niet opvatten als het managen van content? Gewoon als breed begrip, heel letterlijk dus.

Wat omvat content management?

Ja, content management is onder meer het beheren van content op je website. Grote kans dat dit als één van de eerste gedachten zijn die in je opkomen. Wellicht omdat je bekend bent met de terminologie content management systeem (CMS). Denk hierbij aan systemen als WordPress, Drupal en Joomla. Echter is dat misschien wat beperkt gedacht. Wat dacht je van social media uitingen in de breedste zin, offline documenten als brochures en posters, whitepapers en meer? Allen uitingen die ook onder de noemer content management vallen.

Creatie, beheer en publicatie

Content is dus een breed begrip. Het managen daarvan kent dan ook meerdere definities. Het omvat een stuk creatie, maar ook de organisatie en beheer van content behoren hiertoe. En wat dacht je van het verspreiden van content? Content management raakt eigenlijk alle facetten van het beheren van informatie. Zie het als een proces van creatie, beheer en publicatie. Althans zo zien wij het. En na het lezen van bovenstaande klinkt dat best logisch toch?

Grip op alle content

Een CMS is dus een content management systeem. Een tool waarmee jij je website aan de voorzijde beheert. Waarschijnlijk werk jij er ook mee. En dat is goed, want daarmee verzorg je het uiterlijk en de informatie op je website. Maar waarom zorg je wel voor je website en zou je voor het beheer en de creatie en publicatie van je overige content géén tool gebruiken? Een tool waarmee je gestructureerd content maakt en zendt en waarbij de huisstijl gewaarborgd blijft? Een vraag om even te laten bezinken.

Content beheer je met alleen met CMS

Een CMS is specifiek voor je website. Al je andere content, daar wil je als organisatie ook graag grip op houden. Door het gebruik van een brand portal waarin je content kunt managen, zorg je dat jij weet wie in je organisatie welke content maakt. Zo houd je dus grip op álle content. Leuk bijkomend voordeel is dat je de huisstijl altijd waarborgt in alle uitingen. Dat is omdat je veelal werkt met templates voor je uitingen. Althans, bij Cordeo wel. En dat is handig, want zo bespaar je ook nog eens tijd en geld.

Wat we je willen meegeven: Zorg niet dat je alleen je website goed beheert, maar geef alle andere content die je organisatie maakt minstens zoveel aandacht en structuur.

Lees meer over content management met Cordeo

Anne Wessels Marketing Manager
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Graag meer weten over content management?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com