Blogs en artikelen - 18 december 2019

Content en merk gaan hand in hand

Hoor jij ook iedereen over content? Content hier, content daar. Het belang voor bedrijven om content te realiseren wordt zeker niet onderschat. Integendeel: content is king. Essentieel is wel dat je content één is met jouw brand, voordat je je doel voorbij gaat.

Content is king

Helemaal waar! De rol van content is ontzettend belangrijk voor bedrijven. Content marketing is het creëren en publiceren van content in de breedste zin. Content kan het verschil maken, zowel voor huidige klanten als potentiële klanten. Echter kun je de plank ook volledig misslaan, iets waar je voor op je hoede moet zijn.

De juiste snaar

Ten eerste moet je content van kwalitatief goede aard zijn. Hoe je dit aanpakt komen we in een vervolgartikel op terug. Minstens zo belangrijk is het om je content on brand te laten zijn. Je content moet worden gecreëerd vanuit je merk. Tegelijkertijd moet het uniform zijn aan het beeld dat je uitdraagt. Doe je dit niet is de kans groot dat je de associatie met je merk verliest. En welke toegevoegde waarde heeft jouw, misschien nog zo goede, content dan nog? Een vraag om even bij stil te staan.

In de praktijk

Herkenbaar? Je maakt een afbeelding met een toffe commerciële tekst voor een online uiting en volgende week pakt je collega dit op een net iets andere manier op. Oh, en wanneer jij ziek bent en je collega op vakantie is neemt iemand buiten de communicatieafdeling dit eenmalig van je over. Op het eerste oog lijkt dit niet heel zorgwekkend, maar het tegendeel blijkt waar. Zoals onder andere Mark Vaesen van Tomango het heel mooi omschrijft: “The strongest brand identities are instantly recognizable – even to small children – and immediately convey a message about that business.”

Inspelen op herkenbaarheid en al je bedrijfsuitingen zo dicht mogelijk bij je identiteit houden is iets wat met regelmaat wordt onderschat. Vaak zie je ook dat hoe groter bedrijven worden, hoe lastiger het is om iedereen merkconsistente uitingen te laten creëren. Zit je zelf bij een bedrijf met meerdere communicatiespecialisten of marketingmedewerkers, dan herken je dit waarschijnlijk wel.

Meerwaarde

Elk bedrijf heeft een bepaalde missie en visie, iets waar als het goed is zorgvuldig over na is gedacht. Met de huisstijl wordt er een specifieke sfeer neergezet. Welke gevoelens roep je op bij mensen die in aanraking komen met je merk? Ook al is je content kwalitatief nog zo sterk; is er een mismatch tussen je content en huisstijl, dan zal het je waarschijnlijk nooit lukken om meerwaarde uit je content te halen.

Meer over content management
Anne Wessels Marketing Manager
Er is meer content voor jou!
Meer informatie

Graag meer weten over het consistent toepassen van content?

Team Cordeo Kom met ons in contact

Bel ons

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie.

+31 38 466 9420

Mail ons

Stuur een mailtje. We antwoorden je zo snel mogelijk.

hello@cordeo.com