Digital Asset Management

Beheer en organisatie van documenten en bestanden

Snel marcom uitingen creëren die altijd juiste snaar raken én passen bij je huisstijl. Dat is wat telt in de digitale marketingwereld. Dat is precies wat digital asset management mogelijk maakt. Cordeo biedt daarom een digital asset manager. Eén slimme portal waarin jij en je collega’s veilig alle digitale bestanden en media kunnen opslaan en beheren. Alle content overzichtelijk opgeslagen in de cloud. Maar ook goed beveiligd en makkelijk benaderbaar.

  • Eén centrale locatie voor al je digitale bestanden, voor iedereen toegankelijk
  • Eenvoudig opslaan, beheren en terugvinden van je documenten en bestanden
  • Makkelijk creëren, bewerken en delen van je content
  • Consistentie toepassing van je huisstijl
Meer over digital asset management weten?

Digital Asset Management systeem

Met een digital asset manager (DAM) wordt jou en je communicatieteam veel tijd bespaard. Je beheert al je digitale assets. Van afbeeldingen, video’s en advertentiemateriaal voor je campagnes tot brochures en magazines, flyers, posters en meer. Een DAM-systeem vormt hét fundament van je organisatie. Het levert jou en je collega’s zoveel op. En niet alleen gemak. Je ziet het terug in enorme tijdsbesparingen op. En dat is prettig.

Beheer je merk efficiënt

Een digital asset management systeem is een complete SaaS-oplossing. Dat betekent dat alles wat wordt opgeslagen in de cloud staat. Online dus. De voordelen hiervan? Ten alle tijden zijn je media, bestanden en huisstijlelementen makkelijk benaderbaar. Daarmee versoepel je het marketing- en publicatieproces. Met een DAM kan je organisatiebreed alle digitale elementen gemakkelijk. Beheren, doorzoeken, downloaden, online delen ofwel direct doorsturen naar de drukker.

Controle en overzicht met DAM

Doordat alle marcom-uitingen netjes georganiseerd, is er grip op de contentstroom. In de regel is er een hoofdbeheerder die inzicht heeft in nieuwe toevoegingen in de Digital Asset Manager. Neem als voorbeeld een brochure. Een communicatiemedewerker heeft een nieuwe uiting gemaakt in de studio van Cordeo. Dit is het creatiegedeelte waar de huisstijl altijd consistent wordt toegepast in elke uiting. Een hoofdverantwoordelijke dienst goedkeuring te geven. Pas dan kan de brochure worden opgeslagen. Later kan deze door elke gebruiker worden gedeeld, worden gedownload of naar de drukker worden gestuurd. Het contentitem wordt na goedkeuring automatisch toegevoegd aan de digital asset management tool.

Content creatie

Alles wat gecreëerd wordt in de studio van Cordeo is altijd conform huisstijl. Eenmalig worden er templates klaargezet. Vaak door een vormgever. Vervolgens kunnen alle collega’s, ook zonder grafische kennis, de mooiste marcom-materialen maken. En dat zonder dat er wordt afgeweken van de huisstijl. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Al je digital assets handig opgeslagen en te (her)gebruiken met het Brand Portal van Cordeo

Dit is waarom een DAM essentieel is

Media en documenten worden vaak opgeslagen in een online drive, waarbij er een bepaalde mappenstructuur is. Eén waar vrijwel niemand zich aan houdt. Beelden verdwijnen in mapjes, in de inbox van je collega of media wordt vergeten op te slaan. Hoe je het ook went of keert, één centrale portal - noem het een organisatiebrede beeld- en documentenbank - voor het volledige beheer is essentieel voor je organisatie. Efficiënt, enorm tijdsbesparend en overzichtelijk.

  • Overzichtelijk omgeving, toegankelijk voor iedereen
  • Content 24/7 toegankelijk voor iedereen
  • Controle op content en verspreiding door workflows
  • Tijdsbesparend en efficiënt

Voor wie is een dam beschikbaar?

Ook vormgevers of bijvoorbeeld fotografen kunnen toegang krijgen. Worden er beelden of documenten toegevoegd, dan kunnen er allerlei specificaties worden toegevoegd, zodat voor elke foto duidelijk is waarvoor deze wel of niet gebruikt mag worden. Nog meer inzicht!

Hoe richt je een digital asset manager in?

Als organisatie bepaal je zelf hoe de DAM wordt ingericht. Zo ook wie er toegang krijgen. Je behoudt zelf alle vrijheid. Vooraf moet het contentcreatie- en publicatieproces goed uitgedacht worden. Onze gebruiksvriendelijke DAM-tool is een onderdeel van Cordeo. Er zijn meerdere tools om de optimale marcom-ervaring te bieden. Altijd binnen de huisstijl creëren, overzicht en controle op de proces (DAM), distributie en meer.

Wat kun je verwachten na implementatie?

Na goede implementatie van een digital asset manager is er bedrijfsbreed controle op de vaak complexe contentstroom. Er is overzicht, gemakkelijk beheer en één centrale plek. De processen zijn voor iedereen duidelijk, ook voor nieuwe medewerkers. Er is geen ruimte voor twijfel of discussie. Bovenal wordt er veel tijd bespaard. Een winstgevende en duurzame basis voor en beheer en de creatie van al je marcom materialen.

Wil jij weten welke voordelen een DAM voor jouw organisatie biedt?
Anthony Durham Business Development Manager
Gratis adviesgesprek
Hi there!
Neem contact op

Meer informatie over digital asset management?

Anthony Durham Business Development Manager

Bel mij

Laten we telefonisch sparren over de mogelijkheden.

06-48267875

Mail mij

Wat wil je weten over digital asset management? Zet het op de mail.

hello@cordeo.com